RUBEN PROFICIAT: 11-06-2017Gisteren en vandaag heeft onze Ruben super gepresteerd op de Gelderse kampioenschappen (minioren competitie). Hij was de enige van BZC Dolfijnen die de limieten wist te behalen en kon daardoor zijn titel op de 100mtr schoolslag met succes prolongeren!!! Daarnaast wist hij ook nog 1x zilver en 2x brons te behalen. Met deze medaille oogst heeft hij zich zelfs weten te verbeteren tov vorig seizoen.

BZC Dolfijnen


Dolfijnen op Stelten: 06-01-2017Vrijdagavond is "Dolfijnen op Stelten" gestart met een gezellige nieuwjaarsborrel gevolgd door diverse spelletjes en geweldige duikclinic door Duikclub de Oost Nederlandse Duikers en een "Slaapfeestje" in het zwembad en gevolgd op zaterdag ochtend natuurlijk ochtend gymnastiek en ontbijt.Willem Rog, Marieke, Sylvia Schuit-Op Den Camp, Paulien Leenders-Reuser en Marco hartelijk dank voor deze onvergetelijke nacht.

BZC Dolfijnen


Vrijdag 2 december Sinterklaastraining: 02-12-2016Het is zover….bijna pakjesavond!!!

 

Voor het omkleden hebben we eerst allemaal onze schoen gezet in de hal.

Deze avond hadden we geen gewone zwemtraining maar een pietentraining. Alle kinderen werden in 5 groepen verdeeld waarvan de oudste zwemmers de groepsleiders waren.

 

Er waren 6 spellen in het bad:

·         Pakjes een voor een naar de overkant zwemmen, maak een mooie stapel van de pakjes

·         Pakjes opduiken van de bodem

·         Rennen over het dak

·         Pakjes overgooien, laat ze niet in de schoorsteen vallen

·         Mini pakjes van de kant naar de schoorsteen brengen

·         Zorg dat je met alle pieten uit je groepje tegelijk beneden komt vanuit de schorsteen (glijbaan)

 

Het was een zeer gezellige, fanatieke avond met als afsluiting nog even zingen voor de 2 jarige Meike Krul en Mirthe Leenders en natuurlijk nog wat sinterklaasliedjes. Daarna douchen en omkleden en jawel hoor……de schoenen waren gevuld.

 

Dank u Sinterklaas, tot volgend jaar!

Silvia


BZC de Dolfijnen tijdens 1e Meerkamp in Nijmegen: 24-09-2016Zaterdag 24 september streden BZC de Dolfijnen tijdens de 1e Meerkamp in Dukenburg. Er werd hard gezwommen met een mooi resultaat van 14 PR’s en 10 top 3 tijden. Suze Machielsen haalde 5 sec. van haar tijd en werd hiermee eerste op de 50m schoolslag. Op de 50m rugslag werd ze 2e. Na een hele goede start van het seizoen vorige week, liet Guusje Kuenen zien dat ze in vorm is. Ze verbeterde haar tijd op de 50m vrije slag met ruim 5 sec. Ruben de Wildt vlamde op de 50m vrije slag en 50m rugslag. Op beide afstanden werd hij eerste. Youri Keuvelaar zwom op de 50m schoolslag de eerste tijd met 39.97sec. Voor de eerste keer tijdens een wedstrijd onder de 40 sec. Op de 100m wisselslag werd hij 3e en liet met zijn tijd de concurrentie ver achter zich. In een spannende serie op de 50m vrije slag zwom Cas Berns de derde tijd. Op de 100m rugslag werd hij tweede en haalde ruim 8 sec van zijn tijd. Milou zorgde voor spanning op de 50m rugslag. Ze tikt net als tweede aan. In de laatste serie op de 4x 100m wisselslag werden Stan, Liam, Youri en Cas aangemoedigd door alle Dolfijnen. Met volle kracht haalde zij maar liefst 15 sec van hun tijd.

Carin Hendriks


Goede start van het zwemseizoen voor BZC Dolfijnen: 17-09-2016Na een zeer geslaagd zwemkamp van BZC Dolfijnen, met veel sportieve gezelligheid staan de eerste wedstrijden weer op het programma.

Op zaterdag 17 september vond de eerste  Minioren wedstrijd plaats in zwembad de 3Esssen in Zetten. Gezien de lange afstanden was het een zwaar programma, maar juist op deze afstanden zijn de meeste PR’s gezwommen. Liam Darrah, Lars de Bakker en Cas Berns zwommen een knappe PR op de 400m vrije slag. Op de 200m schoolslag haalde Cas ruim 7 sec van zijn tijd en Liam zwom ook een PR op deze afstand. Milou Klaassen zette een mooie tijd op de 200m schoolslag. Ruben de Wildt wist als enige twee podium plaatsen te behalen. Op de 50m vlinderslag zwom hij de eerste tijd met 44.51 en op de 100m wisselslag zwom hij de snelste tijd met 1.34.61.

Zondag 18 september vond de eerste Swimkick plaats van dit zwemseizoen. Met 12 deelnemende zwemmers gingen we naar Rhenen. Het was voor iedereen weer even wennen zo na de zomervakantie. Hoe ging het starten ook alweer en het keerpunt? Best spannend, vooral voor Britt, Eline en Melaku. Voor hen was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd hebben deelgenomen en gelukkig werden ze goed geholpen door de al meer ervaren zwemmers. We begonnen met de rugslag afstanden en daarna de schoolslag. Tussendoor een leuke techniektraining voor de rugslag waaraan de Dolfijnen enthousiast meededen. En wat hebben ze elkaar goed aangemoedigd tijdens de wedstrijden. In totaal zijn er door de 12 zwemmers 13 PR gezwommen. De eerste plaatsen werden door veel Dolfijnen bezet. Lucas Koper op de 25m rugslag en 25m schoolslag, Ties van den Hoogen op de 50m rugslag en 50m schoolslag, Suze Machielsen op de 50m school en Meike Vos op de 50m rugslag en 100m schoolslag. Met een spannende estafette tot slot, waarbij we ook de eerste plaats haalde.De Dolfijnen hebben laten zien dat ze weer klaar zijn voor een sportief zwemseizoen.

Carin Hendriks